Τέλος στις αιματολογικές εξετάσεις – Ενα σκανάρισμα προσώπου αποκαλύπτει ακριβώς τον ρυθμό γήρανσης
Η γήρανση είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως. Ωστόσο, το βιολογικό ρολόι δεν μετράει με τους ίδιους ρυθμούς για κάθε άτομο. Πως όμως μπορεί να υπολογίσει κανείς πόσο έχει μεγαλώσει;
Ο κλασικός τρόπος για να υπολογιστεί η ηλικία του ανθρώπινου σώματος, είναι οι αιματολογικές εξετάσεις.
Πλέον όμως, μέσω της εξελιγμένη τεχνολογίας, φαίνεται πως βρέθηκε ένας πιο πρακτικός αλλά και πιο αποτελεσματικός τρόπος να μετρήσουμε την βιολογική μας ηλικία. Αντί για αιματολογικές εξετάσεις, όπως όλα δείχνουν, στο μέλλον θα χρειάζεται ένα απλό… σκανάρισμα του προσώπου.
Για να ανιχνεύσουν τον ρυθμό γήρανσης διαφορετικών ανθρώπων, επιστήμονες μελέτησαν τα τρισδιάστατα σκαναρίσματα των προσώπων από 332 Κινέζους εθελοντές. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να «χαρτογραφήσουν» τα μέρη που αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για την γήρανση.
Σημεία αναφοράς στην έρευνα ήταν τα μάτια, η μύτες, τα στόματα και τα αυτιά των εθελοντών. Μέσω αυτών, οι επιστήμονες απέσπασαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, ικανές να αποκαλύψουν τους ρυθμούς που κυλάει το… ηλικιακό ρολόι. Καθώς τα χρόνια περνούν, το στόμα επιμηκύνεται, η μύτη πλαταίνει, οι γωνίες των ματιών γέρνουν και το δέρμα στο πρόσωπο αρχίζει να «κρεμάει».
Αυτές οι διαφορές που εμφανίζονται, αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις της βιολογικής γήρανσης. Μάλιστα είναι πλέον αποδεδειγμένο πως το τρισδιάστατο σκανάρισμα του προσώπου, πέραν από απόλυτα έγκυρη μέθοδος, είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος υπολογισμού από τις κλασικές αιματολογικές εξετάσεις.
Η νέα μέθοδος μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν ασθένειες που σχετίζονται με την γήρανση, κάνοντας έτσι πιο αποτελεσματική την θεραπευτική διαδικασία. Ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος αλλά και αρκετές καρδιοπάθειες υπολογίζεται πως θα προβλέπονται γρηγορότερα από ότι σήμερα.
Φυσικά, αυτή η μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εντελώς πειραματικό στάδιο. Η πρώτες ενδείξεις του… τρισδιάστατου σκαναρίσματος προσώπου μπορεί να είναι θετικές, όμως χρειάζονται πολλά βήματα ακόμα ώστε ο νέος τρόπος υπολογισμού της βιολογικής ηλικίας να εφαρμοστεί.
xorisorianews.gr