stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Εξαιρετική διαδραστική εγκυκλοπαίδεια

 

Εξαιρετική διαδραστική εγκυκλοπαίδεια




 ΚΛΙΚ ΕΔΩ ή στην εικόνα για να παίξεις με τα θέματα της εγκυκλοπαίδειας αυτής!!!

Μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με το πώς οι ιοί προσβάλλουν τα φυτά




Μια σημαντική εξέλιξη σχετικά με το πώς οι ιοί προσβάλλουν τα φυτά



Φυτά καπνού που πλήττονται από τον ιό και ανθεκτικά απέναντι σε αυτό.




ΟΙ  επιστήμονες φυτών CSIRO έχουν ρίξει φως σε ένα πρόβλημα που έχει προβληματίσει τους ερευνητές  ένας ιός ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1892 - το πώς ακριβώς  προκαλουν  την νόσο;
Σε μια σημαντική εξέλιξη που μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι ιοί προκαλούν ασθένειες των φυτών - και
 ενδεχομένως, σε ζώα και ανθρώπους -
 Δρ Ming-Bo Wang και Neil Smith της βιομηχανίας εγκαταστάσεων CSIRO έχουν αποκαλύψει ένα γενετικό μηχανισμό που επιτρέπει στους ιούς οργανισμούς να μολυνθούν και να  φιλοξενουν και ασθένειες προκαλούν .
"Αγγούρι τον ιό της μωσαϊκής (CMV) είναι μια κοινή, καταστροφικός ιός που επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα των καλλιεργειών τροφίμων και των καλλωπιστικών φυτών," ο Δρ Wang είπε.
«  Διαπιστώσαν λοιπον  ότι η CMV, συνοδεύεται από έναν ειδικό τύπο του ιού σωματίδιο που ονομάζεται« δορυφόρο », προκαλεί συμπτώματα διακριτικό κιτρίνισμα του σε εργοστάσια με τεμαχισμό ένα γονίδιο που κάνει χλωροφύλλη, η πράσινη χρωστική ουσία στα φύλλα.
Με την πρόληψη της παραγωγής της χλωροφύλλης, ο ιός προκαλεί τα φύλλα για να γίνει μερικώς ή εξ ολοκλήρου κιτρινισμένα η οποία επηρεάζει δραματικά την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα. " 
Είναι σημαντικό, ο Δρ Wang και ο κ. Smith προσδιορίζεται το ακριβές γονίδιο που πλήττονται από τον ιό - ένα γονίδιο που ονομάζεται CHL1.
"Η επισήμανση αυτή γονίδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην κατανόηση ακριβώς πώς ορισμένοι ιοί προκαλούν συμπτώματα της νόσου σε ευαίσθητων οργανισμών"
Ο Δρ Ming-Bo Wange, CSIRO
"Η επισήμανση αυτή γονίδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην κατανόηση ακριβώς πώς ορισμένοι ιοί προκαλούν συμπτώματα της νόσου σε ευαίσθητων οργανισμών," ο Δρ Wang είπε.
Μέχρι πρόσφατα, οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως γιατί οι ιοί επηρεάζεται μόνο ένα μικρό φάσμα οργανισμών υποδοχής. Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ότι το γονίδιο που συνοδεύει δορυφόρο του CMV πρέπει να ταιριάζουν άμεσα τα γονίδια του φυτού ξενιστή για να προκαλέσει την ασθένεια κιτρίνισμα. 
Όταν τα γονίδια του ιού δορυφόρου ταιριάζουν με τα γονίδια του φυτού ξενιστή, «κλείδωμα» του δορυφόρου γονίδια επάνω και φέτα γονίδια του ξενιστή, την πρόληψη της φιλοξενίας από τη διαμόρφωση πράσινη χρωστική ουσία χλωροφύλλη.
"Σκεφτείτε το σαν αρέσει να κάνω ένα φερμουάρ στο σακάκι σας - δύο αντιτιθέμενες αλλά διαφορετικά τμήματα πρέπει να ενωθούν για να λειτουργήσει," ο Δρ Wang είπε.
"Έτσι, τα μισά από τα γονίδια« φερμουάρ »προέρχονται από τον ιό και το άλλο μισό των γονιδίων από τον κεντρικό υπολογιστή, και όταν ταιριάζουν ο ιός προκαλεί την ασθένεια."
Το εύρημα αυτό σημαίνει ερευνητές μπορούν να επικεντρωθούν στην εξεύρεση γονίδια ιών που ταιριάζουν με γνωστές γενετικές αλληλουχίες στα φυτά, και αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποκαλύψει την αιτία των ασθενειών από άλλους ιούς.
Γνωρίζοντας πώς CMV προκαλεί συμπτώματα, ο Δρ Wang και ο κ. Smith, επίσης, πειραματίστηκε για να δούμε αν θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την ιογενή ασθένεια των φυτών. Δημιούργησαν ειδικά αλλάξει τα φυτά με ένα επιπλέον αντίγραφο του γονιδίου χλωροφύλλη που παράγουν. Αυτό το γονίδιο είχε αλλάξει, ώστε να μην συνδυάζεται πλέον το ιικό γονίδιο, που επιτρέπει στα φυτά να παράγουν την πράσινη χρωστική ουσία χλωροφύλλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτή η μικρή αλλαγή στο γενετικό υλικό των φυτών εμπόδισε από το να γίνει κίτρινο και άρρωστα, αλλά δεν άλλαξε με οποιεσδήποτε άλλες πτυχές της ανάπτυξης, της συνήθειας ή της μορφής των φυτών ».
Αυτή η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το CSIRO και το Αυστραλιανό Συμβούλιο Έρευνας (ARC) και θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο Βοτανικό στη Μελβούρνη, 23 - 30 Ιουλ. 2011.
Πρώην CSIRO Plant Βιομηχανίας της έρευνας, Dr Andrew Eamen επίσης συνέβαλαν σε αυτά τα ευρήματα.

Διαβάστε περισσότερα κυκλοφορίες μέσα σε μας Media  ενότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...