stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

8 τρόφιμα-φίλοι των πνευμόνων

8 τρόφιμα-φίλοι των πνευμόνων


Το νέφος προκαλεί φλεγμονές στο αναπνευστικό σύστημα και ανοίγει τον δρόμο σε βακτήρια και ιούς.

Για να μη νοσήσετε, ποντάρετε σε τρόφημα με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που θα οχυρώσουν τους πνεύμονές σας και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σολωμός: Αποτελεί έξοχη πηγή λιπαρών οξέων Ωμεγα-3 που διακρίνονται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, και πρωτεϊνών που χρησιμεύουν σστον οργανισμό για την παραγωγή αντισωμάτων.

Λάχανο: Περιέχει ισοθειοκυανάτες, που καταπολεμούν τις καρικινογόνες επιπτώσεις του νέφους.

Μήλα: Είναι πλούσια σε κουερσετίνη, μία αντιοξειδωτική ουσία που μειώνει τις φλεγμονές και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πορτοκάλια: Περιέχουν άφθονη βιταμίνη C, που έχει ανοσοδιεγερτική δράση, ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και προλαμβάνει τις βλάβες στους ιστούς εξαιτίας των μολύνσεων.

Προβιοτικά : Εξισορροπούν την εντερική χλωρίδα και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου, ένα όργανο στο οποίο συγκεντρώνεται το 70-80% των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ηλιόσπορο: Περιέχουν βιταμίνη Ε και αυξάνουν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών στις αναπνευστικές οδούς.

Κρεμμύδια: Παρέχουν στον οργανισμό αλλικίνη, μία φυσική απολυμαντική ουσία που καταπολεμάει τις βακτηριακές μολύνσεις.

Καρότα: Χάρη στη β-καροτίνη, περιορίζουν την πρόωρη γήρανση των ιστών που επιφέρουν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σχηματίζονται στον οργανισμό εξαιτίας της μόλυνσης. 









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...