stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ - ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ;

 

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ - ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1965 AΠO THN ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΖΕΪΜΣ ΣΛΑΤΕΡ, ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ SARLE. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
 ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΚΟΚΑ -ΚΟΛΑ, ΠΕΠΣΙ- ΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΟΙ ΤΣΙΧΛΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΣΑΪ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΠΑΓΩΤΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ.
ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΑΝ Ε951, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΦΕΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗΣ ( 50 % ), ΤΟΥ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (40%) ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ( 10 % ). Η ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 7,8 ml.
 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ Η ΜΕΘΑΝΟΛΗ ΟΞΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ, ( ΦΟΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ).
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ml ΗΜΗΡΕΣΙΩΣ!
 ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ 56 ml ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ!
ΤΟ 1970 Ο ΝΕΥΡΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΤΖΟΝ ΟΝΛΕΪ,
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ FED,ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΥΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΡΑΣΕΛ ΜΠΛΕΪΛΟΚ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΕΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΝΕΥΡΩΝ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ,
ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΕ Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΔΙΑΣΠΑ ΤΗ ΜΕΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΣΕ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΙΚΟ ΟΞΥ.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΜΑΝ ΡΟΤΖΕΡΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ.
Η ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΝΤΑΪΑΝΑ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΟΥΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΒΡΕΦΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

.ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ " ΡΑΜΑΤΖΙΝΙ ", ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 1800 ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ, ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ, ΕΠΙΛΗΨΙΑ,ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΕΜΒΡΥΩΝ.
ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ. (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEXUS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ).

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ, ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ
ΣΑΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, Ή ΣΑΝ Ε 951.
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΙΟ ΓΑϊΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΓΑΪΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ, ΣΤΕΒΙΑ
, ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΝΤΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ,
 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
***************************************************************************

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ - ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.


                  E 951

Η ασπαρτάμη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ύλη που χρησιμοποιείται σε πλήθος διατροφικών προϊόντων.
 Στις ετικέτες πότε εμφανίζεται με το όνομά της, και πότε με το Ε 951.
Περιέχεται σε εκατοντάδες προϊόντα «διαίτης» (light) και μη, καθώς επίσης, και σε υποκατάστατα της ζάχαρης.
 Ωστόσο, η ασπαρτάμη έχει γίνει πολλές φορές το αντικείμενο σκληρής κριτικής και έρευνας ανά τον κόσμο, κι έχει κατηγορηθεί ως ένα πολύ επικίνδυνο συστατικό.
Ποιόν πρέπει να πιστέψουμε;
Την προηγούμενη Κυριακή, στο ένθετο «Κ», της Καθημερινής, εμφανίστηκε ένα δισέλιδο (προφανέστατα πληρωμένο), το οποίο αναφερόταν στο «10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας».
 Ο τίτλος της ανυπόγραφης καταχώρισης (που δεν ξεχώριζε εάν επρόκειτο περί άρθρου συντάκτη ή διαφήμισης) ήταν Σβήνουν οι αμφιβολίες για την ασφάλεια της ασπαρτάμης: τα επιστημονικά στοιχεία και ο ρόλος των ΜΜΕ.
 Στο κείμενο γινόταν αναφορά σε εισηγήσεις καθηγητών κι επιστημόνων, οι οποίοι διαβεβαίωναν και καθησύχαζαν το κοινό για την ασφάλεια της ασπαρτάμης, ενώ μεγάλο βάρος δινόταν στην παρουσίαση αυτού του θέματος απ’ τα Μέσα και το Διαδίκτυο.
Η δημοσίευση γεννά πολλά εύλογα ερωτηματικά, που επιτείνονται όταν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του συνεδρίου, όπου έχουν εξαφανιστεί οι χορηγοί του (ενώ με μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να δει ότι συμμετείχαν εταιρείες που χρησιμοποιούν την ασπαρτάμη σε προϊόντα τους).
 Αλλά το μείζον δεν είναι αυτό.
Το σημαντικότερο αφορά στο ίδιο το περιοδικό: γιατί διαλέγει να αναπαράγει μόνο τη μια πλευρά, και γιατί δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει ένα ρεπορτάζ για την ασπαρτάμη;
 Μήπως γιατί η έρευνα, και μόνο, του θέματος θα βλάψει τις επιχειρήσεις;
 Εδώ μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας.
 Γιατί ένα Μέσο επιλέγει να δίνει βήμα μόνο στη μία άποψη, δεχόμενο μάλιστα να δημοσιεύσει ένα ανυπόγραφο κείμενο, που μοιάζει να είναι γραμμένο από συντάκτη του;
Την ίδια ώρα, στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Hellenic Nexus δημοσιεύεται ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον εκτενές άρθρο της κ. Λίλας Σταμπούλογλου με τίτλο Ασπαρτάμη:
 Ένα γλυκαντικό «βιοχημικό όπλο», στο οποίο παρουσιάζεται μεγάλο μέρος της κριτικής που έχει δεχτεί η ασπαρτάμη.
 Κύρια πηγή του άρθρου είναι το βιβλίο Sweet Poison της Janet Star Hull, η οποία υποστηρίζει ότι μόλις σταμάτησε να καταναλώνει διαιτητικά προϊόντα με ασπαρτάμη, απαλλάχθηκε απ’ όλα τα προβλήματα υγείας που είχε αποκτήσει.
 Εκτός αυτού, στο άρθρο παρουσιάζονται μελέτες, μαρτυρίες, άρθρα και βιβλία καθηγητών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και πολιτών που κατηγόρησαν κατά καιρούς την ασπαρτάμη για ένα πλήθος συμπτωμάτων.
Αν ψάξει κάποιος στο Διαδίκτυο θα βρει πολλά περισσότερα, άλλα εξίσου πειστικά κι άλλα λιγότερο.
Τα δύο αυτά γεγονότα, που συμπίπτουν χρονικά, δε μπορούν παρά να μας κάνουν πιο καχύποπτους, τόσο απέναντι στα Μέσα, όσο κι απέναντι στις επιχειρήσεις και στα προϊόντα τους.
 Ο αναγνώστης δεν ξέρει τί πραγματικά να πιστέψει, αφού σε δύο Μέσα, επιχειρείται να δημιουργηθεί η αντιδιαμετρικά αντίθετη εικόνα.
 Στη μια, οι έγκριτοι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι η ασπαρτάμη είναι αγγελική, στην άλλοι οι ανεξάρτητοι ερευνητές και δημοσιογράφοι λένε ότι η ασπαρτάμη είναι δαινομική.
Αποτέλεσμα; Η σύγχιση.
 Κάποιοι θα συνεχίσουν να την καταναλώνουν, εμπιστευόμενοι τα συνέδρια, ενώ κάποιοι άλλοι θα φοβηθούν και θα την αποκυρήξουν.
Αυτό όμως που με απασχολεί είναι το γιατί δεν έγινε, ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση, μια προσπάθεια πρωτογενούς έρευνας, η οποία θα λάμβανε υπόψη της όλα τα δεδομένα. Φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν πολωθεί τόσο πολύ που οι γέφυρες είναι καμμένες.
Ο κόσμος των επιχειρήσεων, θέλοντας να διασφαλίσει τα συμφέροντά του και να προστατεύσει τα προϊόντα του, αναγκάζεται να προβαίνει σε αντιδεοντολογικές πρακτικές, αγοράζοντας χώρο και ασυλία στα Μέσα.
 Απ’ την άλλη, ο κόσμος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, είναι αποκλεισμένος και περιθωριοποιημένος, και προσπαθεί με τα πενιχρά του μέσα να διατυπώσει την αντίθετη άποψη, ξεχνώντας ότι υπάρχει και το καθήκον της διαρκούς έρευνας.
 Το χάσμα ανάμεσα σ’ αυτούς τους κόσμους αναπαρίσταται στο κενό, την ανασφάλεια και τη σύγχιση που βιώνει ο αναγνώστης όταν έρχεται αντιμέτωπος με τόσο αντιφατικά μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι ότι μακροπρόθεσμα όλοι βγαίνουμε χαμένοι -αλλά αυτό είναι θέμα επόμενης ανάρτησης.
http://andriotakis.wordpress.com/2009/12/09/e-951/
***************************************************************************

Ασπαρτάμη: Ακατανόητο ότι υπάρχει στα τρόφιμα, λέει ο Μ. Σοφρίτι

Για άλλη μια φορά η η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη (κωδικοποιημένη ως Ε951) βρίσκεται στο στόχαστρο των επιστημόνων.
 Ο Ιταλός καθηγητής Morando Soffriti, επικεφαλής σειράς ερευνών για τον καρκίνο στο Ινστιτούτο Ramazzini στην Μπολόνια, οι οποίες βρήκαν ότι η ασπαρτάμη προκαλεί καρκίνους στα ποντίκια πάνω σε ποντίκια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον ιατρικό κόσμο για τις βλάβες που ενδεχομένως προκαλεί η ασπαρτάμη στον άνθρωπο.
 «Βρισκόμαστε μπρος σε μια ακατανόητη πλάνη.
Εχουμε ένα προϊόν άνευ χρησιμότητας για το οποίο υπάρχουν υποψίες για την υγεία και όμως συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε μαζικά», πρόσθεσε.
Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο περιοδικό «American Journal of Industrial Medecine» είναι ανησυχητικά αφού η ασπαρτάμη αποδείχθηκε (στα πειραματόζωα) υπεύθυνη για καρκίνο του ύπατος και των πνευμόνων. 
 Η έρευνα του καθηγητή Soffriti προστίθεται στην έρευνα του Δανού ερευνητή Thorhallur Halldorsson σε 60.000 γυναίκες εγκύους, σύμφωνα με την οποία, η καθημερινή λήψη ασπαρτάμης είτε  από αναψυκτικά ή ως αντικατάσταση της ζάχαρης στα ροφήματα μπορεί να ευθύνεται για πρόωρο τοκετό.
 Πιθανότερη αιτία είναι το γεγονός ότι η ασπαρτάμη διασπάται μέσα στο σώμα σε τρία μόρια, ένα εκ των οποίων είναι η μεθανόλη, μια καρκινογόνα ουσία. 
 Τα συμπεράσματα του Δανού ερευνητή δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition.
Παρά τις ανησυχίες, στην Ευρώπη συνεχίζει να  ισχύει «πράσινο φώς» που έχει δώσει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA με την ανακοίνωσή της του Απριλίου 2009 που λέει μεταξύ άλλων
: «Με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει γενοτοξική ή καρκινογόνα δράση».
 Παρόμοια θέση έχει υιοθετήσει από το 2008 και το Παγκόσμιο Ταμείο έρευνας για τον καρκίνο World Cancer Research Fund.
Όμως, ρισμένοι ερευνητές πιστεύουν πια ότι η ασπαρτάμη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προϊόν διαπλοκής
(βλ. εδώ το ιστορικό της διαπλοκής).
 «Για την ασπαρτάμη συμβαίνει το ίδιο με τα φάρμακα » λέει ο Pierre Meneton ερευνητής στο INSERM (Εθνικό Ινστιτούτο για την υγεία και την ιατρική έρευνα).
«Οι Αρχές εποπτείας δεν πληρούν το ρόλο τους, γιατί αγνοούν τη σύγκρουση συμφερόντων.
Ορισμένοι σύμβουλοι των αρχών χρηματοδοτούνται εν μέρει από τη βιομηχανία, πράγμα που καθιστά την εμπειρογνωμοσύνη τους …ευέλικτη».
http://www.healthyliving.gr/
**************************************************************************
Γαλλία : Υπεύθυνη για καρκίνο η ασπαρτάμη

Ασπαρτάμη(!)-μια γλυκιά τροφή για τον καρκίνο

Μία από τις πιο επικίνδυνες ουσίες που εγκρίθηκαν ποτέ σε “τρόφιμα”!

“Θα πίνατε οικειοθελώς ένα ποτήρι μεθανόλη ή φορμαλίνη (φορμαλδεϋδη, formalin);
Σίγουρα δεν θα το κάνατε. Γιατί;
Ανόητη ερώτηση.
Γιατί θα οδηγούσε σε ακαριαίο θάνατο.
Πίνετε αντ’ αυτού ευχαρίστως μία Coke-light ή μασάτε μία τσίχλα Orbit δίχως ζάχαρη;
Προτιμάτε να δίνετε στα παιδιά σας, λόγω της τερηδόνας, coke-light αντί για την απλή;
Γενικά τα πρόσθετα στη διατροφή δεν προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες, πονοκεφάλους, συμπτώματα όμοια με αυτά της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS multiple sklerose), επιληψία, πάρκινσον, Αλτσχάϊμερ, μεταβολή διάθεσης, δερματοπάθειες, τύφλωση, όγκους στον εγκέφαλο, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και μείωση της ευφυΐας.
Η ασπαρτάμη όχι μόνο συνδράμει στα παραπάνω, αλλά είναι υπεύθυνη και για 90 επιπλέον επιπλοκές στην υγεία, όπως έδειξαν μακροχρόνιες μελέτες. (…)”
Μάρτιν Μπέκερ
Χθες έγινα αποδέκτης των τριών εικόνων με την ετικέτα της coca cola zero, δίχως καμία άλλη πληροφορία.
 Βλέποντας στην ετικέτα τους όρους “ασπαρτάμη” και “φαινυλαλανίνη” θυμήθηκα πως από καιρό είχα συγκεντρώσει σχετικό υλικό και πως εκκρεμούσε ένα κείμενο γι’αυτά τα “ωραία” προσθετικά στην τροφής μας.
 Ευχαριστώ λοιπόν τη φίλη που μου το θύμισε…
Σίγουρα λίγο-πολύ όλοι μας ξέρουμε πως δεν είναι “καλό” να πίνουμε “αναψυκτικά” και “κόκα-κόλες”, αλλά πόσοι ψάξαμε ποτέ το γιατί;
Ένα από τα “γιατί” έχει άμεση σχέση με τα συστατικά τους… και ειδικά με την “ασπαρτάμη”, που αναγράφεται στην εικονιζόμενη ετικέτα της “coke zero”.
Ας δούμε λοιπόν από κοντά την “ασπαρτάμη”:

Η ασπαρτάμη είναι γνωστή και με τις ονομασίες “Nutra-Sweet”, “Equal”, “Spoonfull”, “Canderel”, “Sanecta” ή απλά ως “υποκατάστατο ζάχαρης”.
 Επιπλέον οι ενδείξεις Ε951 όπως και Ε950-999 αναφέρονται επίσης στο ίδιο συστατικό, δηλαδή την “ασπαρτάμη”.
 Η χημική της ονομασία είναι
“L-Aspartyl-LPhenylalaninmethylester”.
 Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ιδιαίτερα “γλυκιά” γεύση. Είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη συνηθισμένη ζάχαρη και ταυτόχρονα έχει μόλις 4kcal (θερμίδες) ανά γραμμάριο.
Με αυτή, τη “γλυκιά” της ιδιότητα μπήκε στη ζωή όχι μόνο των διαβητικών, αλλά και των ανθρώπων που νοιάζονται για την ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνουν (χωρίς να γνωρίζουν δυστυχώς την “ποιότητα”, αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω).
Επειδή μάλιστα η γεύση της πλησιάζει περισσότερο αυτή της ζάχαρης, απ’ ότι η ζαχαρίνη ή το “cyclamat”, έχει συμπεριληφθεί σε περισσότερα από 9000 προϊόντα, σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η εξάπλωση της χρήσης της επήλθε μετά την λήξη “πατέντας ευρεσιτεχνίας” που είχε στην κατοχή της η εταιρία Monsanto και συγκεκριμένα η θυγατρική της “Kelco“.
(Σας θυμίζει κάτι η Monsanto; Κάτι άσχημο μήπως;…)
Η ασπαρτάμη είναι ένα dipeptidester (διπεπτίδιο θα το ονόμαζα στην ελληνική, αλλά πιθανόν να υπάρχει στη γλώσσα μας κάποιος συγκεκριμένος ιατρικός όρος, οπότε το αφήνω αμετάφραστο) των αμινοξέων L-Asparagin-οξύ και L-Phenylalanin.
 Τα αμινοξέα αυτά παράγονται και τα δύο από μικροοργανισμούς. Η αμερικανική εταιρία G.D. Searle & Co, επίσης θυγατρική του “γίγαντα χημικών” Monsanto, βρήκε μία διαδικασία, ώστε να παράγει φαινυλαλανίνη με οικονομικότερο τρόπο μέσω γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων (!). Σύμφωνα με πληροφορίες και η εταιρία Hoechst AG διαθέτει σχετική πατέντα. (1)
Το πρόβλημα λοιπόν με την ασπαρτάμη είναι πως μέσα στο ανθρώπινο σώμα, διασπάται και πάλι στα συστατικά της, δηλαδή:
  • σε 40% aspartamin,
  • 50% φαινυλαλανίνη και
  • 10% μεθανόλη.
Η φαινυλαλανίνη είναι επικίνδυνη, ειδικά για τους ανθρώπους που πάσχουν από φαινυλκαιτονουρία (PKU)-μία πάθηση η οποία προκαλείται από έλλειψη ενζύμου και διαπιστώνεται άμεσα με σχετική αιματολογική εξέταση ειδικά στα νεογέννητα και απαιτεί ιδιαίτερο διαιτολόγιο εφ’ όρου ζωής-.
Η έλλειψη ή το μπλοκάρισμα του ενζύμου phenylallaninhydroxylase που διαθέτει το ίδιο το σώμα μας -το οποίο μετατρέπει τη φαινυλαλανίνη (που επίσης υπάρχει στον οργανισμό) σε τυροσίνη-, προκαλεί την αύξηση της φαινυλαλανίνης στο σώμα και την μετατροπή της στο οξύ “phenylbrenztrauben-saure” (phenyl-CH3-CO-COOH).

Επακόλουθα αυτής της μετατροπής είναι μεταξύ άλλων η μη φυσιολογική σωματική και νοητική ανάπτυξη.
 Επιπλέον η μεγάλη περιεκτικότητα φαινυλαλανίνης στο αίμα προκαλεί μείωση του επιπέδου σεροτονίνης στον εγκέφαλο, που οδηγεί σε συναισθηματικά “μπλοκαρίσματα” όπως την κατάθλιψη (άλλη μια μοντέρα ασθένεια…).
Ιδιαίτερα επιβλαβής είναι οι χαμηλές τιμές σεροτονίνης για τα αγέννητα έμβρυα και για τα μικρά παιδιά.

Μάλιστα Dr. Louis J. Elsas έδειξε, μπροστά στο αμερικανικό κογκρέσο, πως η φαινυλαλανίνη διασπάται και αφομοιώνεται από τα τρωκτικά (πάνω στα οποία στηρίζει τις μελέτες της η Monsanto) πολύ καλύτερα από ότι ο ανθρώπινος οργανισμός…
Το οξύ ασπαρτάμης, είναι ακόμη πιο επικίνδυνο.
Όπως διαπίστωσε ο Dr. Russel L. Blaylock, από το πανεπιστήμιο του Μισισιπή, μελετώντας πάνω από 500 επιστημονικές αναφορές, οι δραστικά μεγάλες ποσότητες ελεύθερων αμινοξέων όπως το οξύ ασπαρτάμης ή τα οξέα γλουταμίνης (η οποία αποτελεί το 90% του mononatrium Glutamat) προκαλούν βαριές χρόνιες νευρολογικές διαταραχές.
Βέβαια στον εγκέφαλο υπάρχει ένα σύστημα, ένα είδος “φίλτρου” (ΒΒΒ-Blut-Hirn Barriere), που υπό φυσιολογικές συνθήκες τον προστατεύει και εμποδίζει την υψηλή συγκέντρωση ασπαρτάμης και γλουταμίνης, όπως και την εισροή υψηλών συγκεντρώσεων ουσιών-δηλητήρια για τον ίδιο, κατά την είσοδο του αίματος σε αυτόν.

Αυτό όμως το “φίλτρο”
  • δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο στα μικρά παιδιά
  • δεν προστατεύει όλα τα τμήματα του εγκεφάλου
  • βλάπτεται από χρόνιες ή άλλες καταστάσεις & ασθένειες και
  • υπερφορτώνεται από την μεγάλη κατανάλωση ασπαρτάμης ή γλουταμίνης
Μια τέτοια κατάσταση αρχίζει να βλάπτει τους νευρώνες. Περισσότερο από 75% των εγκεφαλικών κυττάρων καταστρέφονται, προτού εμφανιστούν κλινικές εικόνες όπως: απώλεια μνήμης, ορμονικές διαταραχές, επιληψία, Alzheimer, Parkinson, υπογλυκαιμία, κ.α.
Τόσο η Monsanto, όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες των περισσοτέρων κρατών, αποσιωπούν τέτοιες μελέτες ή παρουσιάζουν πορίσματα με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα (γνωστή πλέον πρακτική ακόμη και φαρμακευτικών κολοσσών…).
Η μεθανόλη (methylalkohol) είναι το ίδιο επικίνδυνη.
Ακόμη και πολύ μικρές δόσεις μεθανόλης για μεγάλο διάστημα, συναθροίζονται στο σώμα και βλάπτουν όλα τα νεύρα.
Ιδιαίτερα βλαβερή είναι για τα οπτικά και τα εγκεφαλικά νεύρα.
Στα αλκοολούχα ποτά -εάν περιέχουν μεθανόλη- δρά ανασταλτικά στις επιδράσεις του methylalkohol το ethylalkohol και περιορίζει τις συνέπειες.

Όχι όμως στην ασπαρτάμη!

  • Η μεθανόλη απελευθερώνεται από την ασπαρτάμη μέσα στο σώμα, όταν αυτή έρχεται σε “επαφή” με το ένζυμο chymotrypsin.
  •  Η απελευθέρωση μεθανόλης στο σώμα επιταχύνεται εάν υπάρχει παράλληλη εισαγωγή ελεύθερης μεθανόλης.
  • Επιπλέον μεθανόλη απελευθερώνεται από την ασπαρτάμη, εάν αυτή θερμανθεί σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου. (ο καφές μας άραγε τι θερμοκρασία έχει; ή τα τρόφιμα που αγοράζουμε έτοιμα και την περιέχουν, σε ποια θερμοκρασία “ψήνονται”;…)
Απίστευτό κι όμως αληθινό:
Το 1993 το FDA (Food and Drug Administration, USA) έδωσε έγκριση στη χρήση ασπαρτάμης για τρόφιμα που θερμαίνονται σε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών Κελσίου.
Υπάρχουν μάλιστα εικασίες που συνδέουν του σύνδρομο του κόλπου (GWI-Golf War Illness) με το οποίο επέστρεψαν πολλοί αμερικανοί στρατιώτες, με την κακή “αποθήκευση” coke-light σε μεγάλες θερμοκρασίες, η οποία δινόταν σε μεγάλες ποσότητες στους στρατιώτες, ώστε να γίνει πιο “ανεκτή” η διαμονή τους στην έρημο…
Επιπλέον η μεθανόλη αποσυντίθεται μέσα στο σώμα σε… φορμαλδεϋδη (formalin, χημικώς methanal) και οξύ μεθανίου (HCOOH: methansaure ή formylsaure).
H φορμαλίνη (φορμαλδεϋδη, formalin) είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο, το οποίο προστίθεται μέσα στον οργανισμό και δεν αποβάλλεται.
Η ποσότητα φορμαλίνης που συγκεντρώνεται στον οργανισμό μέσω εκτεταμένης κατανάλωσης ασπαρτάμης, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις ποσότητες που μπορεί να “αποβάλλουν” διάφορα υλικά επίπλων.

Επιπλέον και το οξύ μεθανίου είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες εάν βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος.
Π.χ. σύμφωνα με την ADI (Acceptable Daily Intake), την αποδεκτή ημερήσια “κατανάλωση”, η τιμή για τη μεθανόλη είναι 7,8 mg/d.
 Ένα λίτρο ποτού που περιέχει ασπαρτάμη αντί ζάχαρης, περιέχει περίπου 56mg μεθανόλης.
 Όσοι καταναλώνουν λοιπόν πολλά τέτοια αναψυκτικά φτάνουν σε ημερήσιες δόσεις των 250mg, που είναι 32 φορές πάνω από την “ανεκτή ημερήσια κατανάλωση”…
Συμπτώματα από δηλητηρίαση με μεθανόλη:
  • πονοκέφαλος
  • σφύριγμα στα αυτιά (βόμβος)
  • αναγούλα
  • πόνοι στο στομάχι
  • αισθήματα κόπωσης
  • ζάλη
  • κενά μνήμης
  • διαταραχές συμπεριφοράς κ.α.
Πιο συνηθισμένο και γνωστό ανάμεσα στα συμπτώματα είναι όμως η θολή όραση.
Η φορμαλδεϋδη είναι καρκινογόνα ουσία και προκαλεί καταστροφή του συνδετικού ιστού, βλάβες κατά την αναπαραγωγή του DNA, όπως και προβλήματα κατά την κύηση ή μετά τη γέννηση.
 Η έλλειψη ενός ενζύμου κάνει την επίδραση της στον άνθρωπο πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ότι σε άλλα θηλαστικά.
(πράγμα που θέτει και πάλι το ερώτημα κατά πόσο είναιασφαλή τα συμπεράσματα που διεξάγονται από μελέτες ουσιών πάνω σε ζώα…)
Τέλος να πούμε πως κατά την θέρμανση και αποσύνθεση της ασπαρτάμης προκύπτει και DKP (Diketeropiperazin).
Ουσία που συνδέεται με όγκους στον εγκέφαλο…
Είναι φυσικά εύλογο το ερώτημα γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν είναι γενικότερα γνωστές στο κοινό και γιατί δεν προστατεύονται οι καταναλωτές…
Το γεγονός και μόνο πως η FDA (με την οποία συνεργάζονται και τα ελληνικά πανεπιστήμια π.χ. στη φαρμακολογία, αλλά και οι ελληνικές υπηρεσίες έγκρισης φαρμάκων και ουσιών ) ενέκρινε τέτοιο συστατικό δείχνει
  • αφενός, πως επιχειρήσεις κολοσσοί σαν τη Monsanto καταφέρνουν να νομιμοποιούν βλαβερά συστατικά και επικίνδυνες πρακτικές και έχουν ιδιαίτερα “καλές διασυνδέσεις” με τις κρατικές υπηρεσίες
  • και
  • αφετέρου πως η ιατρική και επιστημονική κοινότητα γίνεται αποδέκτης εσκεμμένα εσφαλμένων και παραποιημένων μελετών και πορισμάτων.
Υπάρχουν πολλές καταγγελίες -εμπεριστατωμένες- που αποδεικνύουν την παραποίηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων, την “απομάκρυνση” πειραματόζώων που είχαν εμφανίσει όγκους, όπως και την εσκεμμένη απόκρυψη αρχικών ή ενδιάμεσων μελετών, οι οποίες φανέρωναν επικινδυνότητα, και την αντικατάσταση τους από επόμενες /τελικές μελέτες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τις “επικίνδυνες” (για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και την υπηρεσιακή έγκριση των ουσιών) παραμέτρους…
Έτσι σαν μια τελευταία πληροφορία για το “γλυκό δηλητήριο” ασπαρτάμη, να συμπληρώσω, πως μέχρι τη δεκαετία του ’70 συμπεριλαμβανόταν σε μυστική λίστα της CIA, ως ικανό μέσο για βιοχημικό πόλεμο…
Το παρόν δημοσίευμα, μολονότι βασίζεται σε κλινικές μελέτες, ιατρικές εκθέσεις και άλλα σχετικά δημοσιεύματα, σκοπό έχει την ενημέρωση και δεν καλύπτει πιθανόν τις “ιατρικές-επιστημονικές μεθοδολογίες”. Ας σταθεί όμως ως κίνητρο για να μελετήσουν οι ίδιοι πιο “εμπεριστατωμένα” και ας βρουν ένα τρόπο να μας προστατεύουν από επικίνδυνα χημικά σκευάσματα και πρόσθετα στη διατροφή μας (που η λίστα τους ξεπερνά αρκετές σελίδες και δεν περιορίζεται μόνο στην ασπαρτάμη), ΠΡΙΝ αυτά εγκριθούν
και ΠΡΙΝ γίνουμε μεγαλύτερα θύματα της εμπορικής “ιατρικής”, της εμπορικής “επιστήμης” και της εμπορικής “διατροφής”…
Ευχαριστώ
Βίκυ Χρυσού
Πηγές, μεταξύ άλλων:(1) G. Spelsberg, Essen aus dem Genlabor, Verlag Die Werkstatt, 1993
(2)www.aukrug.de
(3)www.augenauf-germany.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...